Εύη  Μπριντάκη
 
ψυχολόγος     οικογενειακή θεραπεύτρια
 

 

Η Μπριντάκη Παρασκευή είναι Ψυχολόγος και Οικογενειακή Θεραπεύτρια με ειδίκευση σε παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς. Είναι μέλος στην Ελληνική Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ) καθώς και μέλος στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ).

Ολοκλήρωσε τις σπουδές τις το 1999 στο Πανεπιστήμιο Wolverhampton-UK αποκτώντας Bachelor of Science Hons in Psychology. H Διπλωματική της εργασία διαπραγματεύονταν ως θέμα την "εμπειρία των γυναικών στη διάρκεια της Εγκυμοσύνης". Ο τίτλος του πτυχίου είναι αναγνωρισμένος από το Δ.Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α. & έχει Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές τις στο Πανεπιστήμιο Goldsmith του Λονδίνου αποκτώντας Master of Arts in Group Psychotherapy. Η Διπλωματική εργασία διαπραγματεύονταν ως θέμα την "ομαδική ψυχοθεραπεία σαν μέσο για άτομα που παρουσιάζουν διατροφικές διαταραχές, νευρική ανορεξία και βουλιμία". Ο τίτλος του πτυχίου είναι επίσης αναγνωρισμένος από το Δ.Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α.

Το 2000-2004 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της στην Συστημική Θεραπεία στο Συστημικό Κέντρο Εκπαίδευσης Ψυχολογικής Υποστήριξης (Σ.Κ.Ε.Ψ.Υ.) - αναγνωρισμένο από την European Family Therapy Association.

Το 2008 ολοκλήρωσε στο Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας Αθηνών το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα, για παιδιά και εφήβους, με τραυματικές εμπειρίες και απέκτησε το Δίπλωμα στην Τραυματοθεραπεία με την μέθοδο EMDR.

Η εκπαίδευση της συμπληρώνεται με διαρκείς παρακολουθήσεις σεμιναρίων σε συναφή αντικείμενα.

Εργάζεται ως ψυχολόγος σε ειδικά δημόσια σχολεία. Συνεργάζεται με ιδιωτικούς φορείς όπου αναλαμβάνει παιδιά και ενήλικες. Ειδικεύεται στην θεραπεία ζεύγους, στην συμβουλευτική γονέων και οργανώνει ομάδες παιδιών και ενηλίκων. Παράλληλα ιδιωτεύει στους Αμπελόκηπους.