Εύη  Μπριντάκη
 
ψυχολόγος     οικογενειακή θεραπεύτρια
 

 

 

Υπηρεσίες

Αναλαμβάνω παιδιά με προβλήματα συγκέντρωσης, διάσπασης προσοχής, επιθετικής συμπεριφοράς, χαμηλής αυτοεκτίμησης, δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις, διαταραχή φύλου, φοβίες, ενούρησης, εγκόπρινσης, άγχους, πανικού, κατάθλιψης, αγοραφοβίας καθώς και παιδιά που έχουν υποστεί τραυματικά γεγονότα (πένθος, ασθένειες, χειρουργικές επεμβάσεις).

Αναλαμβάνω ενήλικες που εμφανίζουν άγχος, πανικό, κατάθλιψη, ιδεοψυχαναγκασμούς, αγοραφοβία, βουλιμία, φοβίες, διαταραχή φύλου, δυσκολία διαχείρισης των σχέσεων καθώς και ενήλικες που αντιμετωπίζουν προβλήματα τοκετού ή έχουν υποστεί τραυματικά γεγονότα (πένθος, ασθένειες, επεμβάσεις).

Αναλαμβάνω ζευγάρια που θέλουν να βελτιώσουν την σχέση τους ή που βρίσκονται σε κρίση, όπως και ζευγάρια που είτε δυσκολεύονται να αποκτήσουν παιδί είτε αντιμετωπίζουν δυσκολίες και προβλήματα με τα παιδιά τους.

Η θεραπεία ζεύγους και οικογένειας ως θεραπευτική προσέγγιση και ως διαδικασία μοιάζει με την ατομική ψυχοθεραπεία, με την διαφορά ότι αλλάζει η μορφή της θεραπευτικής σχέσης, όπου από δυαδική γίνεται τριαδική ή ομαδική. Αντικείμενο της θεραπείας γίνεται η σχέση του ζευγαριού ή οι σχέσεις των μελών μέσα στην οικογένεια.

Σκοπός της θεραπείας είναι:

  • Η βελτίωση των διαπροσωπικών επαφών και η αντιμετώπιση συγκρούσεων.
  • Η συνειδητοποίηση του ρόλου που έχει το άτομο μέσα στην οικογένεια και η αναπροσαρμογή του ρόλου αυτού.
  • Η διερεύνηση των οικογενειακών καταβολών και προτύπων.
  • Ο προσδιορισμός των αιτιών που οδηγούν ένα άτομο σε διαρκή επανάληψη πράξεων και ενεργειών επιζήμιων ως προς αυτό.

Η Θεραπεία ζεύγους/οικογενειας περιλαμβάνει:

  • Αρχική αξιολόγηση του αιτήματος.
  • Διερεύνηση των αναγκών του κάθε μέλους.
  • Επίτευξη εποικοδομητικού διαλόγου μέσα από μια διαδικασία ακρόασης και εναλλαγής ρόλων μέσα στην θεραπεία.

Από κοινού θα αποφασίσουμε την πορεία της θεραπείας συνυπολογίζοντας τις ανάγκες του κάθε ατόμου χωριστά. Συνάπτουμε ένα είδος "προφορικού συμβολαίου" που θα αναφέρει το κόστος, την διάρκεια, τους στόχους της θεραπείας και όλα αυτά μέσα σε ένα κλίμα απολυτής εχεμυθείας και ασφάλειας.